Nosečka

Nega ran in skrb za mamico po porodu - babica Maja Koprivnikar

September 08, 2021 Danaja
Nosečka
Nega ran in skrb za mamico po porodu - babica Maja Koprivnikar
Show Notes

Danes je z mano babica Maja Koprivnikar, s katero bova govorili o negi mamice po porodu - kako skrbimo za rane in šive po porodu, kako okrevati po carskem rezu, Odvajanje po porodu, kako se pravilno dvigujemo iz postelje, neka bradavičk in ragad pri dojenju, koliko časa traja krčenje maternice in kako prepoznamo poporodno depresijo. 

Maja je po končanem študiju opravljala prakso v največji Estonski porodnišnici v Talinu in učila študente babištva v simulacijskem centru estonskega Health Care College-a. Svoje večletne izkušnje iz tujine prinaša v slovenski prostor in v studiu Zibelka življenja v Ljubljani bodoče starše pripravlja na porod in življenje po njem z različnimi delavnicami, predavanji in šolo za starše. Uči jogo za nosečnice in mamice po porodu, pri svojem delu pa uporablja tudi principe Spinning babies in Dream birth, s katerimi uspešno pomaga obrniti tudi otroke v medenični ali prečni vstavi. Pod svojim babiškim klobukom nosi kombinacijo tradicionalnih modrosti in sodobne ‘evidence-based’ obporodne oskrbe žensk, kar je skupaj z Majino karizmo in entuziazmom recept za tvojo najljubšo porodno spremljevalko, od katere se ne želiš ločiti niti po porodu!

Danes odgovarjava na spodnja vprašanja:

* kaj je epiziotomijska rana oz. raztrganina in kako skrbimo zanjo
* kaj pa po carskem rezu, kako skrbimo za rano
* kako se pravilno dvigujemo iz postelje
* kako kašljati ali kihniti, kaj če se rana vnema ali razpira
* čišča - kako izgleda in koliko časa traja
* krčenje maternice po porodu (ob dojenju), koliko časa traja
* odvajanje blata po porodu (donat, vlaknine, hidracija, maslene svečke...)
* kako si pomagamo pri ragadah na bradavicah 
* kako prepoznamo poporodno depresijo in kje najdemo pomoč

Uživajte ob poslušanju :)

Spletna lekarna Netarnica
Lekarna, na kateri najdete veliko izdelkov za nosečnice, mamice in otroke.

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.