Nosečka

Kako skrbimo za novorojenčkov popek - babica Maja Koprivnikar

September 08, 2021 Danaja
Nosečka
Kako skrbimo za novorojenčkov popek - babica Maja Koprivnikar
Show Notes

Danes bova z babico Majo Koprivnikar govorili o tem, kako skrbimo za novorojenčkov popek: kaj se zgodi s popkovino po porodu, kako skrbimo za popek in s čim ga čistimo, kdaj odpade, kako previjamo dojenčka preden popek odpade in kdaj vemo, da se popek vname in kaj takrat storimo. 

Maja je po končanem študiju opravljala prakso v največji Estonski porodnišnici v Talinu in učila študente babištva v simulacijskem centru estonskega Health Care College-a. Svoje večletne izkušnje iz tujine prinaša v slovenski prostor in v studiu Zibelka življenja v Ljubljani bodoče starše pripravlja na porod in življenje po njem z različnimi delavnicami, predavanji in šolo za starše. Uči jogo za nosečnice in mamice po porodu, pri svojem delu pa uporablja tudi principe Spinning babies in Dream birth, s katerimi uspešno pomaga obrniti tudi otroke v medenični ali prečni vstavi. Pod svojim babiškim klobukom nosi kombinacijo tradicionalnih modrosti in sodobne ‘evidence-based’ obporodne oskrbe žensk, kar je skupaj z Majino karizmo in entuziazmom recept za tvojo najljubšo porodno spremljevalko, od katere se ne želiš ločiti niti po porodu!

Danes odgovarjava na spodnja vprašanja:

* Kaj se s popkovino zgodi v porodni sobi in kaj je popkovni krn?
* Kako dolgo moramo skrbeti zanj oziroma kdaj odpade?
* Kako pogosto ga čistimo?
* S čim čstimo popek?
* Na kakšen način ga očistimo? 
* Kako krn obdržimo suh 
* Lahko krn potegnemo, če je že skoraj odpadel?
* Kaj pa, če se popek vname - kakšni so znaki in kaj uporabimo potem?

Uživajte v poslušanju :)

Spletna lekarna Netarnica
Lekarna, na kateri najdete veliko izdelkov za nosečnice, mamice in otroke.

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.