Nosečka

Revolucija starševstva preko samovzgoje - Nuša K. Kokol, psihoterapevtka

February 04, 2021 Danaja
Nosečka
Revolucija starševstva preko samovzgoje - Nuša K. Kokol, psihoterapevtka
Show Notes

Veliko nas je otrok staršev podobne vzgoje. Ta naša vzgoja je bila avtoritativna, naredila nas je pridne in pokorne ljudi, od naših staršev smo prevzeli tudi vso prtljago, ki so jo oni podedovali od svojih staršev. Manjkata pa nam ljubezen in občutek varnosti. Smo pridni in ambiciozni, perfekcionisti. Ampak čustveno smo še vedno na ravni malega otroka, ker se čustvena vzgoja namreč ni zgodila. Kako prekinemo ta krog in začnemo vzgajati najprej sebe in potem še otroka? Z Nušo odpirava nova obzorja in principe starševstva in v prvem planu prevzgoje sebe - samovzgoje.

Nuša K. Kokol je učenka revolucionarne psihologinje in prva certificirana
mentorica zavestne vzgoje staršev v Sloveniji. Skozi njen program Zavestna Mama in osebni coaching osebe uči, kako odrasti tudi na emocionalnem nivoju. Nuša je mamica dveh malčkov, žena in podjetnica. Poleg poglobljenega znanja in izkušenj o zavestnem načinu življenja, razpolaga tudi z veščinami iz naturopatije in nutricionistike.

Točke pogovora:

  • stigma o dosedanji vzgoji, kakšna je bila dosedaj (ego, izjemni dosežki), kakšni smo posledično mi, kaj prenašamo na otroka in kako ta vzgoja deluje na otroka, v kakšno osebo se oblikuje
  • kako izgleda idealna vzgoja in kakšen je princip revolucionarnega starševstva, kaj otrok res potrebuje od nas
  • kako naj vidimo otroka, ko pritiska na naše sprožilce, kako reagiramo in to lahko izkoristimo za lastno rast
  • kako in kdaj začnemo pot samovzgoje


Nušo lahko najdete na: https://en.zavestna.si/

Prav vsaki mamici priporočam vsaj eno individualno uro pogovora z njo.